Aurskog Høland mesterskap i golf 2023

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 22. Aug 2023


Den beste golfspilleren i Aurskog-Høland skal kåres!

Fredag 8. september kl 15.00 arrangeres for første gang Aurskog-Hølandmesterskapet i golf hos Romerike Golfklubb

Arrangementet er et samarbeid mellom golfklubben, kommunens næringsforeninger, Aurskog-Høland Utvikling og Aurskog-Høland kommune i anledning Folkehelseuka.

Turneringen spilles som en netto turnering hvor handicap spiller inn. Det vil si at den som spiller best i forhold til sitt handicap for dagen, vinner turneringen.

Golf spilles med 2 til 3 andre i ballen (man kan max være 4 spillere i en ball), Det er utrolig sosialt og man går ca. 13.000 skritt i løpet av en runde på 18 hull.

Det sies at golfere lever 5 år lenger pga all bevegelse som gjøres underveis i en runde golf.

Det er ikke uvanlig at man spiller 30 runder i løpet av året. Det er 390.000 skritt, mens du konkurrerer og er sosial.

Aurskog-Høland mesterskapet i golf er en del av Folkehelseuka i Aurskog-Høland, og er et samarbeid mellom Aurskog-Høland Utbyggingsselskap og de 4 næringsforeningene Aurskog, Bjørkelangen, Løken og Hemnes.

Premier:

Til de 5 beste: Gavekort «Aurskog-Høland kortet»

1.plass: Gavekort verdi 5000

2.plass: Gavekort verdi 3000

3.plass: Gavekort verdi 2000

4.plass: Gavekort verdi 1500

5.plass: Gavekort verdi 1000

Her er link til turneringen og påmelding: GolfBox Player

Man må har tilgang til Golfbox for å booke seg på turneringen. Det har alle golfere.

Barn og junior gratis.Vinnerne i FIFA turneringen 2023

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 14. Aug 2023

Hampus Helgerud (18) fra Bjørkelangen er suveren vinner av årets FIFA turnering, og stolt mottok han en flunka ny Playstation5 konsoll, levert av VEV Romerike, samt Adidas Manchester United - spillertrøye, og håndkontrollpokal. 

På søndagen vant han både semifinale og finalen med klare sifre - selv om han nok var litt stresset da han selv skulle spille fotballkamp og hadde dårlig tid for å rekke denne. Hampus spiller for gutter 19 samarbeidslaget mellom AFSK og Aurskog-Høland fotball, og kampstart var klokka 15 borte mot Skjetten - og FIFA finalen var satt opp klokka 14... Under finalen sto far og trener Bjørnar Helgerud og trippet, og bekreftet at nok Hampus ikke hadde plass i start-elleveren idag... 

Grunnet direkte avreise til bortekamp foretok vi premieseremoni umiddelbart etter kampslutt. 

Undertegnede kikket i går kveld på resultatet mellom Skjetten og Aurskog-Høland / AFSK - hvor gjestene tok med seg alle poengene hjem til egen kommune. Resultatet ? 

0-6, og Hampus Helgerud scoret hattrick i annen omgang..... 

FIFA turnering 2023 - topp 4: 

1. Hampus Helgerud

2. Eigil Skagenes

3. Sverre Garnås

4. Vetle Jørgensen Evjen


Eigil Skagenes (49) fra Aurskog kom til kort i finalen, men spilte en solid turnering blant alle de snaut 40 deltakerne. Heller ikke Eigil hadde anledning til å møte i kafeteltet for motta sin premie, så også han fikk denne utdelt rett etter at vinneren spurtet ut i bilen på vei til fotballkamp. 

På bildet under har Eigil med seg sin datter. 


Årets finale ble stødig kommentert av Lars Jørgen Skaret, en oppgave han løste glimrende. Her har både TV2 og Viasat en uslepen diamant de ennå ikke har oppdaget... Enda et ben å stå på der, Lars Jørgen - tusen takk! 

Arrangørene har også trukket ut en vinner av Adidas matchball blant alle deltakerne. Da Adidas ballene dessverre fremdeles ligger i en container på Oslo havn, så tar vi kontakt med alle vinnerne straks vi har disse i hus. 

Vinner av Adidas matchball uttrekkspremie:    Leonardo Johansson Selj 

Arrangørene gratulerer til alle vinnere, og takker absolutt alle for deltakelsen i år. Vi satser på gjentakelse neste år! AFSK planlegger et tilbud innenfor saltrening - er du interessert ?

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 12. Aug 2023


Møt Natalia Honcharenko, en dame fra Mariupol som har flyktet fra krigen i Ukraina sammen med sin mor og datter. Natalia har siden sommeren 2022 gått på norskkurs på Aursmoen, og fikk der informasjon om vårt treningstilbud i Aurskoghallen. Hun har trent hos oss siden høsten 2022. 

Natalia har bakgrunn som personlig trener og gruppeinstruktør fra Ukraina. Hun har derfor nå lyst til å sette i gang et tilbud om saltrening hos oss. 

Mer om Natalia: Natalia vil gjerne starte opp med en økt hun hun kaller for Step-mix, en økt på 45 - 60 minutter med kondisjonstrening i sal. Dette tenker vi kan la seg gjennomføre i klubbhuset, med et begrenset antall deltakere. 

Alle detaljer er ikke helt på plass riktig ennå, vi kommer tilbake med mer informasjon om hva som kreves av deltakere på disse øktene. 

Vi ser for oss oppstart i løpet av september. 

Dette tilbudet forutsetter medlemskap i klubben, og for de som allerede er abonnenter ved treningsrommet vil det ikke koste noe ekstra og delta på saltrening. De som ikke har treningsabonnement betaler en mindre avgift i døra per gang (vipps). 


Har du spørsmål til Natalia eller administrasjonen - send oss gjerne en epost på afsk@afsk.no 
AFSK lekeplass må stenges midlertidig ifb med byggearbeider

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 9. Aug 2023

AFSK har mottatt informasjon om at lekeplassen utenfor Aurskoghallen må stenges ifb med byggearbeider av nye Aursmoen skole.

  

Vi har oppdaget at eksisterende spillvannsledning ligger lavere enn forutsatt. Vi er derfor nødt til å koble oss på spillvannsledningen rett på utsiden av AFSK hallen for å hente høyde til å få nok fall. Se vedlagt skisse for ny grøft, sort er ny spillvannsledning.

Dette medfører at vi må stenge deler av lekeplassen på utsiden av AFSK hallen, kan du informere de som blir påvirket av dette?

Vi planlegger å starte arbeidene på onsdag 09.08 og de vil pågå i ca. 2 uker. 

Vi starter med grøfta innenfor byggegjerdet og graver oss opp mot AFSK hallen.


Med vennlig hilsen

PETTER BERGERSEN
 Anleggsleder
Nå blir det ny klatrevegg !

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 13. Apr 2023

Helge og Thea mottar gavebeviset under en seremoni  13.april

 

Klatregruppa vår søkte Sparebankstiftelsen 1.desember, om penger til ombygging av klatreveggen i idrettshallen. Gleden var stor da Helge ble oppringt før påske med beskjeden "Deres søknad er innvilget i sin helhet!"

AFSK klatring er innvilget tilskudd til ombygging av klatreveggen (klikke på lenken), som i korte trekk omfatter nye grep og ruter, som vil gi god utfordring til både nybegynnere og godt drevne klatrere. Det er sannsynlig at vi vil nye utspring og overheng - to kjente begrep innenfor klatresporten. Søknaden ble skrevet med gode innspill fra Stiftelsen Norges Boltefond, som har lang erfaring med klatresporten og både innendørs og utendørs klatreanlegg. 

Thea og Helge informerer at de straks vil gå i gang med planleggingen av ombyggingsarbeidet, og ser for seg at byggeperiode i størst grad vil pågå på forsommeren. "Veggen skal i alle fall være klar til oppstart av klatreaktiviteten i august / september", forsikrer de.   

Klatregruppa vår teller i dag tre personer, leder Helge Oterholt, nestleder Thea Killi, og med seg har de Petter Grøndalen Egeberg i organiseringen av aktiviteten. Den nye veggen med dens utfordringer blir kjærkommen, og hensikten er helt klart økt aktivitet. Gruppa ser for seg et økt tilbud i form av flere klatrekvelder i uken, så vel som tilbud til flere aldersgrupper. I dag er det i størst grad barn og unge i aldersgruppen 6-12 år som driver klatring. "Med den nye veggen kan vi helt klart skape et attraktivt tilbud til ungdom og unge voksne. Dette blir spennende!" sier Thea og Helge. 

Stor gratulasjon til klatregruppa - og jeg er helt enig - dette blir spennende og et skikkelig løft for klatregruppa. 

Det er ennå noen onsdagskvelder med klatring igjen før sommeren, møt gjerne opp i Aurskoghallen, onsdager fra 18.30. Følg klatregruppa på facebook: 

 https://www.facebook.com/groups/1483819408569776 


Til slutt vil vi rette en stor takk til Sparebankstiftelsen som gir oss penger til prosjektet ! 


Det var flere gavemottakere fra kommunen på seremoni hos Sparebankstiftelsen 13.april. På bildet nedenfor ser både Høland IUL og Aurskog Høland kommune representert. 

Her kan du se alle mottakere av tilskudd i "gamle" Akershus fylke denne runden (klikk på lenke)